NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година Снимка: © NOVA

Кои са големите постижения в демократичната история на България? Отговор на този въпрос ще търсят журналистите Лора Крумова и Драгомир Симеонов в специалния формат на NOVA - „Големите постижения“, съобщиха от медията.

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

Десет забележителни момента след 1989-а година в различни области са определени след представително социологическо проучване на центъра за обществени и политически изследвания „Галъп интернешънъл“.

Всеки един от тях ще има свои защитници в лицето на обществени фигури с доказан авторитет и репутация. Заедно с тях, водещите ще ни върнат към онези ключови събития, които са предизвикали възхищение и са оставили траен отпечатък в съзнанието ни. Зад националните постижения винаги се крият много лични спомени, емоции и вдъхновение, с които предстои да се запознаем", се казва в анонса към формата.

Крайното решение кои ще бъдат трите най-големи постижения в историята на българската демокрация ще определят зрителите, като гласуват за своите фаворити.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024