Нова AI функция на Viber обобщава групови чатове за секунди Снимка: © Getty Images

Viber обяви нова AI функция, която обобщава разговори с непрочетени съобщения в групови чатове. Тя базирана на ChatGPT, който е разработка на OpenAI.

Решението предлага бърз преглед на до 100 непрочетени чат съобщения под формата на кратко обобщение. Технологията извлича най-важните части от груповите разговори на потребителя и предоставя основната информация в акценти, като това става за секунди.

Скоростното обобщение дава възможност на потребителите да бъдат в крак с цялата информация, без да се връщат назад в дълго преглеждане на съобщения.

Ако искат да получат резюме на пропусната част от разговора, потребителите, които влизат в групов чат с непрочетени съобщения, трябва да отговорят положително на подкана за получаване обобобщението. Акцентите в резюме са видими само за потребителя, който ги е поискал, а не за всички останали в груповия чат.

„Непрекъснато търсим иновативни подходи, чрез които да направим живота на нашите потребители по-лесен“, каза Офир Еял, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber.

„Ето защо ние използваме силата на генеративния AI, за да им спестим време и да сме сигурни, че няма да пропуснат важни разговори: от съученици, обсъждащи училищни проекти, до приятели или семейство, които правят планове за уикенда в движение, нашите потребители могат да достигнат светкавично до всичко, което са пропуснали.”

Компанията посочва, че поверителността и безопасността на данните са сред основните приоритети при разработването на тази функция. AI обобщението на чатове не включва никакви идентификатори освен потребителските имена, така че конкретни разговори не могат да бъдат свързани по външен път с членове на групата.

Viber уверява, че не достъпва и не записва разговори или съобщения на своите сървъри, осигурявайки сигурно потребителско преживяване.

Функцията постепенно става достъпна за потребители в САЩ, Филипините, Украйна, Япония, България и Полша, като скоро ще последват и други държави. Поддържа платформите iOS и Android и разбира над 50 езика.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024